Checklist om te besparen op verhuiskosten

Het is natuurlijk volkomen normaal dat je wilt besparen op verhuiskosten. Waarom meer uitgeven dan nodig is? Maar je moet natuurlijk wel rekening houden met het feit dat goede verhuizers, zoals bijvoorbeeld Erkende Verhuizers een goede verzekering hebben. Dit kan je heel veel verhuisstress besparen!

Tip: informeer bij je werkgever naar een eventuele verhuiskostenvergoeding. Vaak heb je hier recht op, als je bijvoorbeeld voor jouw werk verhuist. Dit scheelt je natuurlijk enorm in de kosten, omdat je dit kunt gebruiken voor het inhuren van een verhuisbedrijf!

Een verhuizing hoort soepel en vlot te verlopen, zodat jij gewoon het overzicht kunt bewaren en verder geen last krijgt van stress. Zijn de kosten voor extra services die je kunt inhuren toch een beetje hoog en wil je liever besparen? Dan hebben wij een paar handige tips voor je:

 • Zelf inpakken in dozen
  Je kunt zelf ook zoveel mogelijk inpakken. Je kunt de spullen in verhuisdozen doen en markeren. Markeer het op een slimme manier, zodat het voor de verhuizers duidelijk is waar alles naartoe moet. Dit scheelt ook weer veel tijd!
  • Zelf spullen verhuizen
   De kleine spullen kun je misschien ook zelf alvast verhuizen. Deze kun je met de auto naar de nieuwe woning rijden en hoeven deze niet meer mee met de verhuiswagen. Dit betekent dat je dan een kleinere verhuiswagen huurt en je kosten dus ook lager uitvallen.
  • Offertes aanvragen en vergelijken
   Online kun je diverse offertes aanvragen en deze vergelijken. Dit is de belangrijkste en beste manier om kosten te besparen.