Waarom een verhuisofferte aanvragen via VerhuisbedrijfExpert?

Waarom een verhuisofferte aanvragen via VerhuisbedrijfExpert?

Verhuis tips

Wanneer je op het punt staat om te verhuizen zijn verhuistips altijd handig. Weet waar je op moet letten, houd rekening met belangrijke zaken en zorg dat de verhuizing zo soepel mogelijk verloopt. Daarom hebben wij een speciale lijst gemaakt met verschillende tips en trucs tijdens en rondom de verhuizing.  

Maak een checklist

Niets is erger dan dat je er achteraf achter komt dat je dingen vergeten bent te doen. Daarom kan een checklist helpen om alles voor jezelf overzichtelijk op een rijtje te zetten.

Adres wijzigen

Zorg dat je dit op tijd doet! Je wilt niet dat je post nog op het oude adres terecht komt.

Begin op tijd

Wanneer je op tijd begint, hoef je niet alles overhaast te doen. Begin bijvoorbeeld ruim van te voren met inpakken. Dit voorkomt veel stress.

Werk georganiseerd

Tijdens een verhuizing kun je op heel veel manieren georganiseerd werken. Niet alleen met een checklist, maar ook met het inpakken. Je kunt bijvoorbeeld per kamer afzonderlijk inpakken. Zo is het veel overzichtelijker en zijn spullen makkelijker op te zoeken en terug te vinden.

Maak gebruik van vulmateriaal

Het is vervelend als spullen kapot of beschadigd aankomen op het nieuwe adres. Daarom is het gemakkelijk om de onvolledig volle dozen te vullen met vulmateriaal. Zorg dus dat je hier voldoende van in huis hebt. Denk hierbij aan watten, kranten, versnipperd papier en plastic.

Nummeren

Nummeren is een manier om alles overzichtelijk en georganiseerd te maken. Je kunt bijvoorbeeld de dozen nummeren naar welke kamer ze moeten of de dozen nummeren op soorten spullen. Dit kun je dan weer noteren op een soort lijst en zo kun je altijd bijhouden en zien of alles er is en waar het moet komen te staan.

Plannen

Het is voor jezelf erg handig om alles gepland te hebben. Schrijf het voor jezelf op, dat neemt veel stress weg.

Breekbare spullen

Let er goed op dat je alles op de juiste manieren verpakt. Breekbare spullen kun je bijvoorbeeld afplakken of inpakken. Dit geldt ook voor lampen en elektrische apparaten. Deze spullen zijn namelijk ontzettend breekbaar en beschadigen snel. Daarom kun je deze het beste inpakken in bijvoorbeeld een dekbed, gordijnen of inpakken met speciaal materiaal.

Lades en kastjes

Haal lades en kastjes leeg. Dit kan een hoop schade voorkomen. Verwijder breekbare voorwerpen en voorwerpen die kunnen lekken. Doe kastjes op slot en pak de inhoud apart in.

Medicijnen

Pak medicijnen goed in. Je wilt ze niet verliezen namelijk. Denk hierbij aan het dichtplakken van doosjes of het wegstoppen in een verhuisdoos. Houd er wel rekening mee dat de dozen worden dichtgeplakt. Dat betekent dat de medicatie die je die dag nodig denkt te hebben, apart moet worden ingepakt of binnen handbereik moet zijn.

Boeken

Boeken zijn meestal een van de zwaarste spullen die je mee moet slepen. Daarom is dé ultieme tip om boeken te vervoeren een rolkoffer! Zo kun je ze gemakkelijk naar de verhuiswagen toe rollen en heb je (bijna) geen last van het gewicht.

Schroeven

Sorteer de schroeven in zakjes en zet daar duidelijk op voor welk meubelstuk ze zijn. Plak dit zakje vast aan het bijbehorende meubelstuk zodat je het makkelijk terug kunt vinden.

Schematisch uitpakken

Pak alles kamer voor kamer uit. Rond eerst de ene kamer af, voordat je aan de andere kamer begint. Dit is namelijk ontzettend overzichtelijk en zo voorkom je heel veel rommel.