Waarom een verhuisofferte aanvragen via VerhuisbedrijfExpert?

Waarom een verhuisofferte aanvragen via VerhuisbedrijfExpert?

Verhuizen naar het buitenland

Is het je droom om te verhuizen naar het buitenland, en daar een plekje te vinden? Hartstikke leuk en spannend natuurlijk, maar waar moet je globaal nu rekening mee houden?
De afgelopen jaren was emigreren ontzettend populair, en was het het onderwerp van verschillende televisieprogramma’s. Maar wie zijn geluk over de grens wil beproeven moet wel een lange adem hebben. Er gaat namelijk veel tijd en moeite in zitten. Hoe lang precies, hangt af van persoonlijke factoren. Bijvoorbeeld de bestemming en de mate waarin je verbonden blijft aan Nederland. Ook de kosten kunnen enorm variëren door deze persoonlijke factoren.

Verhuizen naar het buitenland: waar moet je rekening mee houden?

Verhuizen naar het buitenland doe je niet zomaar. Je moet rekening houden met alle regels binnen Nederland, maar ook die van het land waar je van plan bent om je te vestigen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dat het ontvangende land eerst wilt weten of je schuldenvrij bent. Ook is informatie rondom de gezondheid belangrijk, en wil het land meestal graag weten hoe je het financieel voor elkaar hebt. Daarom is het van te voren erg belangrijk dat je checkt welke eisen het land stelt rondom de gehele immigratie.

Het huis

Wanneer je je huis in Nederland behoudt, en hij niet meer staat aangeschreven als hoofdverblijf, verandert dit in de kosten. Je wordt namelijk niet meer belast op de woning als ‘hoofdwoning’, maar als ‘tweede woning’. Dat betekend dat je vermogensrendementsheffing gaat betalen, en geen hypotheekrente meer kunt aftrekken.
Wanneer je woning bij vertrek nog te koop staat, of je slechts maar even over de grens verblijft is dit anders. Dan worden de gewone kosten gerekend, en kun je dus wel gebruikt maken van het aftrekken van de hypotheekrente.

De auto

Wanneer je je auto verkoopt, ben je volledig af van de belastingen in en rondom het motorvoertuig. Maar wanneer je hem mee wilt nemen, is het verstandig om te checken of dat wel de moeite waard is. Het vervoeren en opnieuw registreren van je auto kan namelijk enorm wat gaan kosten, en dan heb je het nog niet eens over de verzekeringen. Deze kunnen namelijk ook anders zijn.

Paspoort

Zodra je uit Nederland vertrekt, blijf je in Nederland geregistreerd: je verliest niet je Nederlandse nationaliteit. Dat betekend, dat je om de vijf jaar terug moet komen om je paspoort te vernieuwen.

Belastingen, verzekeringen

Wanneer je emigreert vervallen en veranderen veel belastingen en verzekeringen. Volksverzekeringen vervallen en je kunt er ook geen gebruik meer van maken. Hierover moet veel over nagedacht worden, en het is verstandig als je je hierover door een professional laat inlichtingen. Dit geldt ook voor bepaalde pensioenregelingen en de kinderbijslag.