De veelzijdigheid van volièregaas

Als jij een gaashekwerk nodig hebt voor het beschermen van je moestuin, voor het omheinen van dieren of voor het afbakenen van je erf, dan is volièregaas één van de keuzes die je hebt. De naam geeft aan dat het vooral bedoeld is bij het houden van vogels, maar niets is minder waar. Je kunt het toepassen in een verscheidenheid aan situaties en daarmee is het één van de meest veelzijdige gaassoorten die je kunt vinden. We hebben hier enkele voorbeelden op een rijtje gezet waarin volièregaas een uitstekende optie is.

De eerste functie van volièregaas

Allereerst kun je het gebruiken om je volière mee te omheinen. Dit is een functie die vanzelfsprekend is, maar die wel moet worden genoemd. Houd je vogels buiten die je optimale bescherming wilt bieden, dan is dit type gaas ideaal. Het zorgt ervoor dat de vogels niet kunnen ontsnappen, dat roofdieren niet naar binnen kunnen maar dat jij nog wel optimaal van je vogels kunt genieten.

Als omheining voor andere dieren

Je hoeft dit type gaas niet alleen te gebruiken als je vogels houdt. Het is ook een uitstekende manier om andere dieren mee te omheinen, zoals pluimvee en konijnen. Deze dieren hebben net zoveel bescherming nodig van roofdieren en met dit type gaas houd je die buiten. Tegelijkertijd kunnen de konijnen en het pluimvee niet ontsnappen en weet je dus zeker dat ze in hun omheining zullen blijven. Volièregaas heeft dunne mazen die geen ongewenste dieren doorlaten. Ideaal dus als je kippen hebt of je konijnen een veilig buitenverblijf wilt bieden.

Bescherming van je moestuin

Niet alleen dieren moeten beschermd worden van ongewenste indringers. Ook je moestuin heeft hier baat bij. Wil je niet dat vogels je zaadjes opeten voordat ze kiemen? Wil je knaagdieren weg houden van je sla en wortels? Wil je niet dat de kat van je moestuin een toilet maakt of dat de hond van de buren het gebruikt voor het begraven van een bot? Gebruik dan dit type gaas om je kostbare plantjes te beschermen. Eventueel maak je ook een dak van dit gaas, zodat vogels geen toegang hebben.

Als omheining van je tuin

Een laatste functie van volièregaas is natuurlijk dat je er je hele tuin mee kunt omheinen. Dit is een optie die niet vaak wordt gekozen, maar die in enkele gevallen wel een uitkomst biedt. Heb je een kleine tuin waar je kippen of konijnen vrij in rond moeten kunnen lopen? Dan is dit type gaas als omheining een goed idee. Ook als je huisdieren hebt zoals een kleine hond zorg je ervoor dat deze binnen je erf blijven en niet naar buiten kunnen. 

Resifence – Thuis in sfeer & veiligheid.

Wanneer gebruik je een andere gaas soort?

Volièregaas is dus veelzijdig, maar niet geschikt voor alle situaties. Het is minder geschikt voor het houden van kleinvee en slakken en ander ongedierte houdt het ook niet tegen. Het is ook een type gaas die meestal niet als hekwerk om de tuin gebruikt wordt. Daar is een sterker hek benodigd, zoals een dubbelstaafmat.