De vloerverwarming is steeds populairder

Tijdens de winter is het onmogelijk om de kou niet te voelen, zelfs niet als u in uw eigen afgesloten huis bent. Dit geldt met name als u geen goede isolatie of een efficiënt verwarmingssysteem heeft. Misschien overweeg je om een ​​nieuw verwarmingssysteem aan te schaffen, maar dat is niet de enige manier om de temperatuur in je huis te temperen.

Vloerverwarming is één van de alternatieven die misschien net zo effectief zijn als traditionele verwarming. Deze vloerverwarmingsoptie zorgt voor een gelijkmatige temperatuur in huis. Als de vloer eenmaal warm is, straalt hij warmte uit naar de hele ruimte en verwarmt hij elk object boven de vloer. Triple A Verwarming leert u te begrijpen waarom vloerverwarming een geweldige optie is voor uw huis.

Waarom verwarmde vloeren populair worden

Vloerverwarming als bijverwarming belooft een aantal voordelen die u misschien niet wilt missen. Het pure feit dat de warmte van de vloer komt en de ruimte direct verwarmt, is niet iets om over te hoeven te twijfelen. Dit betekent dat er minder warmte verloren gaat, wat uw maandelijkse energierekening verlaagt.

De efficiëntie van vloerverwarming is ook ongeëvenaard. Het helpt u niet alleen om uw hoge winterrekeningen te verlagen, maar combineert ook met uw conventionele verwarmingssysteem om de warmte gelijkmatiger te verdelen. U vindt het misschien ook allergievriendelijker omdat het geen kanalen heeft die stof kunnen verzamelen en het door de kamer kunnen blazen. Bovendien heeft u geen last van het geluid van tochtige ventilatieopeningen, radiatoren en het geluid van het in- en uitschakelen van de verwarming.

U kunt zich begrijpelijkerwijs zorgen maken over de kosten van vloerverwarming. Wees niet verbaasd dat het op de lange termijn zelfs goedkoper is dan wandradiatoren. Vloerverwarming vergt minimaal onderhoud en gebruikt veel minder energie dan conventionele verwarming. Het duurt niet lang voordat u zich realiseert hoeveel u op uw maandelijkse rekeningen hebt bespaard.

Qua esthetiek kan het zeker niet erger worden dan de lelijke radiatoren die aan de muren hangen. Radiatoren kunnen de uitstraling van een prachtig ingerichte kamer verpesten en zelfs te veel ruimte innemen in een ietwat kleine kamer. Vloerverwarming is niet alleen discreet, maar biedt ook meer ruimte aan de muren voor schilderijen en meubels.

Hoe vloerverwarming werkt

Vloerverwarming is er in twee hoofdvarianten: elektrische panelen en hydraulische panelen. Elektrische panelen gebruiken draden en hebben de voorkeur voor kleine ruimtes. Ze zijn niet alleen goedkoper op korte termijn, maar ook gemakkelijker en sneller te installeren. Hydronische panelen daarentegen gebruiken warm water en zijn duurder om te installeren, maar gemakkelijker te bedienen en te onderhouden. Ze zijn een aan te bevelen optie bij het verwarmen van een groot deel van de vloer of het hele huis.

Beide soorten vloerverwarming werken het beste met tegel- of stenen vloeren, omdat hout, linoleum en plastic allemaal kunnen worden beschadigd door de snel wisselende temperaturen. 
Bron: https://tripleaverwarming.nl/