De voordelen van een raamhor

Er zijn verschillende manieren waarop je insecten kunt weren in de zomer. Je hebt het vast al eens meegemaakt. Je wil lekker het raam openzetten, maar na een paar minuten is de hele kamer al vol met vervelende insecten. Toch is het in de zomer jammer als je niet kunt genieten van een lekker fris windje. Met die reden is het dan ook een goed idee om een raamhor aan te schaffen. In deze tekst gaan we kijken wat en raamhor is en kijken we naar de voordelen van een raamhor.

Wat is en raamhor precies?

Voor dat we gaan kijken naar de voordelen van een raamhor, kijken we eerst even naar wat dit precies is. Dat is wellicht niet voor iedereen duidelijk namelijk. Een hor is een mechanisme wat voor een raam of deur gemaakt kan worden. Meestal bestaat het uit een gedeelte waarmee het vastgemaakt kan worden en daarbij natuurlijk het gedeelte wat insecten tegenhoud. Dit bestaat uit een gaas wat van verschillende materialen gemaakt kan zijn. Dat gaas bevat kleine gaatjes die groot genoeg zijn om wind door te laten, maar niet groot genoeg zijn om de insecten door te laten. Op die manier kun je dus genieten van een fijn briesje in de zomer zonder dat het huis direct bezeten is met insecten. Een ideale oplossing dus.

De voordelen van een raamhor

Het grootste voordeel is dan dus ook dat het raam open kan zonder dat je je zorgen hoeft te maken over insecten die naar binnen kunnen komen. Een raamhor is beschikbaar in verschillende uitvoeren. Je kunt hierbij denken aan een hor die gerold kan worden als een rolgordijn, maar je kunt ook denken aan een hor die los is en alleen neergezet kan worden wanneer het raam open gedaan wordt. Ook zijn er horren die vastgemaakt kunnen worden en dus fungeren als een soort tweede raam wat open kan. Een ander voordeel is dat een hor helemaal niet duur hoeft te zijn. Hierdoor kan je de hor plaatsen zonder dat er een groot budget voor nodig is. Ook zijn de horren vaak in standaard maten te koop, maar vindt je ook horen die uit kunnen schuiven waardoor ze perfect in alle ramen geplaatst kunnen worden. Al met al is een hor dus een ideale oplossing voor mensen die op zoek zijn naar de manier om insecten tegen te houden, zonder dat ze hiervoor direct een hoop geld kwijt zijn. Daarnaast zijn er dus verschillende soorten horren en voor elk wat wils.

Bron: www.atmyhome.nl