Puincontainer huren? Tips voor het maximaal beladen van de container!

Als je gaat verbouwen, is het slim om een puincontainer te huren. Hier kun je namelijk enorm veel afval in kwijt. Toch is het slim om de container een beetje praktisch in te richten, zodat je er zo veel mogelijk afval in kwijt kunt en je deze zo min mogelijk hoeft te legen. Hoe je dat doet, kom je te weten in dit artikel.

Woon je in Amsterdam of omgeving? En ben je op zoek naar een goedkope containerverhuurder? Een container huren in Amsterdam via Paridon Containers is ontzettend handig bij een verhuizing of verbouwing.

Juiste afval

Gebruik de puincontainer alleen voor het afval dat vrijkomt bij de verbouwing, en niet voor je ‘normale’ afval. Niet alleen bespaar je zo ruimte, ook zijn andere afvalstoffen vaak niet toegestaan in een puincontainer. Je moet namelijk bij het kiezen van de container aangeven voor welke afvalsoort deze is bedoeld. Vervolgens mag je alleen die afvalstoffen erin plaatsen.

Plaats de grote voorwerpen als eerst

Aangezien de grote voorwerpen erg zwaar zijn, kun je deze het beste helemaal onderin de container plaatsen. Het is niet nodig om de grote voorwerpen helemaal aan de zijkant te plaatsen, wat veel mensen denken. Dat mag wel, maar aangezien de voorwerpen vaak zwaar zijn, gaat dit erg lastig. Bovendien kunnen de gaten tussen de grote voorwerpen makkelijk worden opgevuld met kleiner afval. Het is goed om bij de verbouwing dus eerst de grote voorwerpen te verwijderen en daarna pas over te gaan op de rest. Wil je een puincontainer huren in Hilversum? Dat kan voordelig bij ParidonContainers.nl.

Breek lange voorwerpen af

Lange voorwerpen als planken passen niet eenvoudig in de puincontainer, aangezien deze ver uit kunnen steken. En dat is gevaarlijk. Breek de planken en andere lange voorwerpen daarom af. Als de voorwerpen zijn gemaakt van materialen die je niet kunt afbreken, stop deze dan zo ver mogelijk onder in de container. Het nadeel hiervan wel is dat de lading uit balans is en de kans groter is dat voorwerpen gaan schuiven.

Afval mag niet verder dan 20 cm boven de rand uitsteken

Zorg ervoor dat het afval niet verder dan 20 cm boven de rand uitsteekt. De container wordt namelijk via de snelweg afgevoerd en je wilt automobilisten niet in gevaar brengen. Zorg er dus ook voor dat al het afval stabiel en stevig vastzit. Wel wordt er altijd voor wat extra veiligheid een net over de container geplaatst.