Tips voor het plaatsen van een trap

Een nieuwe trap in huis plaatsen hoeft helemaal niet zo lastig te zijn, wanneer je dit op de juiste manier aanpakt. Voordat je van start gaat zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Heb je bijvoorbeeld al besloten welk model trap je in huis wilt gaan gebruiken? Kies je voor een trapleuning of monteer je deze voorlopig nog niet aan de wand? Allemaal zaken om over na te denken bij het plaatsen een trap. In dit artikel geven we handige tips.

Zelf een nieuwe trap in huis plaatsen? Ga voor een bouwpakket trap van Houtcompleet. Deze trappen worden als bouwpakket geleverd en zijn eenvoudig te monteren.

tips trap plaatsen

Tip 1: kies voor het juiste model trap

Trappen zijn er in verschillende soorten en modellen. Kies bijvoorbeeld tussen een open en gesloten trap, een trap die als bouwpakket geleverd wordt en trappen die door een monteur geplaatst worden, enzovoorts. Om ruimte te besparen kiezen veel mensen voor een steektrap of molenaarstrap. Beide trappen nemen weinig ruimte in door hun scherpe hellingshoek. Het kiezen voor een molenaarstrap of steektrap bouwpakket zorgt ervoor dat je eenvoudig zelf de trap kunt monteren.

Tip 2: gebruik het juiste gereedschap

Om het splijten van de traptreden en de balken aan de zijkant van de trap tegen te gaan, is het belangrijk om het juiste gereedschap te gebruiken. Zorg er daarbij voor dat je het hout altijd voorboort. Het voorboren van het hout gaat niet alleen het splijten van het hout tegen, maar voorkomt daarbij dat er grote splinters afbreken. 

Tip 3: zet de trap vast aan de muur

Er zijn verschillende manieren waarop je een trap vast kunt zetten. Monteer de trap bijvoorbeeld aan de grond, aan een hoogslaper of de opgang van een zolderkamer, enzovoorts. De veiligste manier om de trap vast te zetten is echter door deze aan de muur te bevestigen. De kans is zo bijzonder klein dat de trap loskomt als deze gebruikt wordt. Voorzie de trap daarbij van een trapleuning voor extra veiligheid.