Tips voor het schilderen van je nieuwe huis

Ga je binnenkort verhuizen? Dan is dit het perfecte moment om direct je nieuwe huis te gaan schilderen. Je kan hiervoor een schilder vinden of het schilderwerk zelf gaan doen. Het schilderen van je nieuwe woning maakt de uitstraling ervan echt eigen. Of je nou kiest voor het inhuren van een schilder of dat je zelf je mouwen opstroopt, met onderstaande tips krijg je het mooiste resultaat.

Tip 1: Warme tinten die bij elkaar passen

Veel mensen kiezen voor witte muren omdat zij bang zijn om met kleur op hun muren te werken. Naast de witte muren wordt er ook vaak gekozen voor een wit plafond. Natuurlijk is dit een keuze waarmee je vaak goed zit. Maar eigenlijk is het jammer want wit zorgt nou niet bepaald voor sfeer in huis. Vaak kan je beter kiezen voor warme tinten voor extra sfeer in huis. Zoek dus een paar warme kleuren die goed bij elkaar passen voor een gezellige en warme uitstraling in huis. Hou je van een wit interieur? Dan kan je voor extra sfeer ook kiezen voor één (grote) muur met een warme tint.

Tip 2: Test de kleuren op je muur

Heb je een aantal kleuren gevonden die bij elkaar passen? Dan is het altijd goed om deze thuis op de muur te testen. In de winkel of op het internet zien kleuren er vaak heel anders uit dan bij jou op de muur. Het is natuurlijk erg vervelend als je na het schilderen van je nieuwe woning erachter komt dat bepaalde kleuren of kleurcombinaties tegenvallen. Daarom adviseren wij om de kleuren eerst in stroken op de muur in je woning uit te testen.

Tip 3: Kies voor meerdere kleuren

Veel mensen maken de fout om slechts één kleur te kiezen. Puur omdat er dan weinig fout kan gaan als het gaat om kleurcombinaties. Echter ziet het er vaak erg kil uit. Door te kiezen voor meerdere kleuren maak je de ruimte toch wat meer bijzonder.