Waarom een verhuisofferte aanvragen via VerhuisbedrijfExpert?

Waarom een verhuisofferte aanvragen via VerhuisbedrijfExpert?

Verhuizen en opslag

Kun je niet al je spullen (meteen)  meenemen naar je nieuwe huis? Dan kan het wel eens een hele goede oplossing zijn om een opslag te huren. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je verhuist naar een kleinere woning en toch wat spullen wilt bewaren die niet in het nieuwe huis passen. Of je moet je oude huis uit, maar kunt niet meteen in het nieuwe huis. Zodra dit van toepassing is, is een opslag dé oplossing voor jouw problemen.

Verhuizen en opslag: Hoe zit dat?

Een opslagruimte huren wordt steeds makkelijker, omdat het aanbod van opslagruimtes steeds groter wordt. Tegenwoordig heb je namelijk verschillende opties, namelijk: de opslagruimte aan huis, bedrijven voor opslagruimte, particuliere opslagruimte en de opslag via het verhuisbedrijf. Deze opslagruimtes zorgen ervoor dat de spullen netjes en veilig worden opgeborgen. Maar wat is nou het verschil tussen het aanbod van opties?

Opslagruimte “aan huis”

De opslagruimte aan huis vinden de meeste mensen het gemakkelijkst. Dit houdt namelijk in dat de spullen bij jou thuis worden opgehaald en naar een veilige plek worden gebracht. Deze spullen kun je opvragen wanneer je maar wilt, dus zodra je ze nodig hebt kun je ze gewoon weer laten bezorgen.

Particuliere opslag

Ben je op zoek naar een goedkopere manier om je spullen op te slaan? Dan is een particuliere opslag misschien wel de oplossing. Een particuliere opslagruimte kun je meestal wel vinden op Marktplaats. Waar mensen hun garagebox of schuur aanbieden voor de opslag van anderen. Let hierbij wel goed op de voorwaarden, want die verschillen natuurlijk wel met die van een bedrijf.

Bedrijven voor opslagruimte

Er zijn meerdere bedrijven die een opslagruimte aanbieden. Het voordeel hiervan is dat die bedrijven gespecialiseerd zijn in het opslaan van producten en goederen. Ook bieden zij op het gebied van opslagruimte verschillende mogelijkheden aan. Hun opslagruimtes worden aangepast op jou spullen, dat betekent dat de opslagruimtes mogelijk zijn in verschillende maten en dat zij beveiligd zijn.

Opslag bij het verhuisbedrijf

Wanneer de verhuizing geregeld wordt door een verhuisbedrijf, bieden zij meestal wel een tijdelijke opslagplaats aan voor je spullen. Dit is ontzettend handig, omdat je niet meer om hoeft te kijken naar verschillende vervoersmiddelen naar de opslag. Meestal wordt ook rondom deze optie de spullen opgehaald bij je thuis, zodat je er direct weer bij kan zodra je je nieuwe huis in mag.

Opletten bij het huren van een opslagruimte

Bij het huren van een opslagruimte is het wel belangrijk dat je goed doorneemt wat de voorwaarden zijn van de opslag services. Ook moet je in de gaten houden hoe het zit met je inboedelverzekering, de minimale huurperiode, de bereikbaarheid van je spullen en de inventarisatie. Dit kan namelijk per opslagservice enorm verschillen en je wilt natuurlijk wel dat de opslagruimte bij jou en je spullen past!