Verhuizen van of naar een bovenverdieping

Er wordt in Nederland vaak verhuisd, volgens het CBS verhuist een Nederlander gemiddeld 7 keer in zijn of haar leven. Verhuizen is een redelijke arbeidsintensieve en zware klus.
Zoals de verhuisdozen die je altijd weer te vol doet, de wasmachine en droger die op een verdieping staan of die eiken kast die je van je oma hebt geërfd. Allemaal zaken die je niet dagelijks draagt of verplaatst.
Wanneer je op een bovenverdieping of in een appartement woont en je gaat verhuizen denk dan eens aan een verhuislift. Zo’n lift kent veel voordelen en je kunt tegenwoordig zeer gemakkelijk een verhuislift huren.

Veiliger:

Verhuizen met behulp van een lift maakt de verhuizing veiliger, zo is de kans op beschadigen van vingers door beklemming of het uitglijden op de trap met een zwaar meubelstuk in je handen verleden tijd, wanneer de spullen niet lopend, maar met een lift naar beneden of naar boven gebracht worden.
Ook worden de wanden in het trappenhuis niet beschadigd wanneer een lift gebruikt wordt.
Gebruik maken van de lift maak de verhuizing ook minder vermoeiend, vermoeidheid is vaak een oorzaak van fouten en of ongelukken.

Voordelen:

Ook al woon je in een appartementencomplex met een personenlift, dan zijn deze liften vaak te klein om een bankstel of een kledingkast in te vervoeren en dan zul je toch met dat bankstel of die kledingkast alle trappen op of af moeten.
Een verhuizing met behulp van een gehuurde lift is veel sneller en dus efficiënter.
Zo hoef je niet met de zware spullen, zoals bijvoorbeeld de wasdroger of boekenkast, door het altijd te smalle trapgat. Ook kun je op een gehuurde lift meerdere verhuisdozen of meubelstukken tegelijk plaatsen.
Meestal passen alle meubels op een dergelijke lift en is het niet meer nodig om meubelstukken zoals kasten uit elkaar te halen om deze te vervoeren. Niet meer uit elkaar halen betekend ook niet meer in elkaar zetten, wat een enorme tijdwinst met zich mee brengt en tijd heb je bij een verhuizing altijd tekort.

Verhuisliften zijn er in verschillen de maten en uitvoeringen verkrijgbaar meestal tot een hoogte van ca 30. Online verhuislift huren is uiteraard ook mogelijk.