Waarom kiezen voor een paneeldeuren kast?

Ben jij een starter op de woningmarkt en arbeidsmarkt en ga jij met je partner jullie eerste huis betrekken? Dan moet de boel natuurlijk nog wel ingericht worden. Wat wil je allemaal aan het huis doen? Moet er nog wat gebeuren qua kleuren? Misschien wil je een ander kleurtje op de muren en plafonds. En hoe zit het met de vloeren? Wat ligt er momenteel in de woning? Dit kan tapijt zijn, maar ook parket of een PVC vloer. Dan zijn er nog de meubels. Heb je al een beetje inboedel verzameld in voorbereiding op het uit huis gaan? Of moet je alle meubels nog gaan kopen? Een ander onderdeel waar je ook aan moet denken zijn de kasten.

De kasten in huis

Kasten zijn erg belangrijk. Kasten kunnen een dubbele functie hebben. Zo hebben ze een functionele functie in de zin van opbergruimte. Je kunt in een ruime kast veel spullen opbergen zodat ze uit het zicht liggen. Ze kunnen ook juist een visuele functie hebben. Misschien wil je wel een vitrinekast waarin je al je gewonnen bekers met sporten kunt uitstallen en tonen. Kledingkasten moeten met name ruim zijn zodat je er veel in kwijt kunt. Deze kledingkasten staan meestal op de slaapkamer. Je wilt een ruime kledingkast, maar dat moet qua ruimte ook nog kunnen in deze ruimte.

Kast met paneeldeuren

Als je een slaapkamer hebt die niet al te groot is, maar je wilt wel een ruimte kledingkast, dan kun je kiezen voor een kast met paneeldeuren. Door te kiezen voor paneeldeuren ben je niet zoveel ruimte voor de kast nodig. Paneeldeuren schuiven namelijk voor elkaar langs. Bij kasten met openslaande deuren gaan deze deuren dus de slaapkamer in zeg maar. Dit betekent dat je voor de kast nog de nodige ruimte vrij moet houden. En deze ruimte heb je wellicht niet. Dan is een kast met paneeldeuren de uitkomst.

Paneeldeuren met spiegels

Als je gaat voor een kast met paneeldeuren, kijk dan eens of het mogelijk is op deze deuren een spiegel te krijgen. Ten eerste ziet dit er gewoon mooi uit. Ten tweede is het erg handig als je wilt zien of die ene outfit je wel goed staat. Of als je kledingstukken boven elkaar wilt combineren en wilt weten of het wel kan. Je hebt de spiegel dan gelijk bij je kledingvoorraad. Als we een tip mogen geven, maak een aantal spotjes bovenaan bij deze kledingkast. Zodoende heb je voldoende licht als je wilt zien hoe de kleding die je hebt uitgekozen staat.

Bron: homewishez