Wandklok kopen

Waarom zou je tegenwoordig eigenlijk nog een wandklok kopen? Je kijkt immers wel op je smartphone als je de tijd wilt weten, daar is immers al lang geen wandklok meer voor nodig. Gelukkig is de wandklok er echter nog steeds, en hoe! Meer en meer is het echter een decoratieartikel geworden en veel minder om te weten hoe laat het is.

De opmars van de smartphone

De tijd dat we daadwerkelijk op de klok keken om te weten hoe laat het was, ligt al heel lang achter ons. Sinds de opmars van de smartphone is alles anders en de vraag is dan ook of de kinderen van nu überhaupt nog wel klok kunnen kijken. Alleen daarom al zou je als ouders of grootouders een wandklok aanschaffen, om ze zelf het edele klokkijken dan maar bij te brengen.

Wil je een wandklok kopen met of zonder slinger

Een wandklok kopen betekent vooral weten wat je wilt, want je hebt nogal veel te kiezen. Zo zijn er ontzettend veel merken en kies je een wandklok in klassieke of juist in moderne stijl. Wil je een klok met of zonder slinger en wat wil je eigenlijk met het uurwerk? Op batterijen, een mechanisch uurwerk of toch gewoon op netstroom? Wil je een wandklok kopen met of zonder slagwerk? Ook moet je een keuze maken tussen een ronde, vierkante of rechthoekige vorm. Ook het kleurenpalet is enorm. De wandklokken van nu hebben werkelijk alle kleuren van de regenboog. Zo zou je ook voor een wandklok hout kunnen kiezen.

Denk ook goed na over de maat van de klok

Nog een kwestie die even beslecht moet worden is de keuze voor de uuraanduiding. Ga je voor standaard en dus voor de cijfers, of ga je voor Romeinse cijfers en kies je voor minimalistisch en wijzers in de vorm van kleinere en grotere streepjes? Keuzes, keuzes en nog eens keuzes. Het valt niet mee om een wandklok te kopen, wat een luxeproblemen krijg je dan voor de kiezen.  Ook het formaat is sterk uiteenlopend. Je hebt heel kleine wandklokken tot een centimeter of 25 maar ook de heel grote die bijkans de hele muur bekleden. Ideaal voor als je een lelijke muur toch op originele wijze bij de rest van de woonkamer wil betrekken Dus ook over de maat moet je op voorhand goed nadenken. Nog iets: waar ga je de wandklok kopen? Toets de term wandklok met slinger maar eens in op je zoekmachine. Weet je meteen hoe groot het aanbod is, ook wat betreft online aanbieders. Amper te overzien allemaal.

De preventieve werking van de wandklok

Redenen genoeg dus om toch voor een mooie wandklok aan de muur te kiezen. Gewoon, omdat het de woonkamer verder verfraaid, een lelijke witte muur breekt of omdat de klok bijzonder is. Neem bijvoorbeeld de koekoeksklok. Als je de klok er hebt hangen, zul je ook de preventieve werking van de wandklok ervaren. De kans dat je nu ergens te laat komt is al meteen een stuk kleiner. En alleen dat maakt het aanschaffen van een wandklok een heel nuttige aankoop.