Wat te doen met een speelhuis dat niet meer gebruikt wordt

Zijn de kinderen al groot en heb je een speelhuis van ze, die logisch niet meer gebruikt wordt? Met een beetje creativiteit kun je er bijna elk type project of ruimte van maken. Van een amusementsruimte buiten tot een speelhuis voor de huisdieren, het kan op magische wijze in bijna alles veranderen. Hier zijn zeven projecten die je kunt maken van een oud speelhuis.

1.       Een speelplaats voor de poezen of andere huisdieren

Een speelhuis dat niet gebruikt wordt kan je omtoveren tot een huis voor de poezen of andere huisdieren. Het enige wat je zou moeten doen is lekkere zachte kussen en manden in plaatsen. Ook kun je hun voedingsbakken vanaf nu in hun huis plaatsen.

2.       Een nieuwe opbergruimte

Afhankelijk van de grootte van het speelhuis kan je een extra bergruimte maken. Als je een goede boormachine hebt en legplanken, kan je een goede indeling maken. Zo blijft de ruimte georganiseerd. Zorg dan ervoor dat je een deur en slot ervoor plaatst, want je wilt geen inbrekers roepen. Het slotenmakersbedrijf kan je hiermee helpen.

3.       Kippenren maken

Wil je een paar kippen thuis kweken, maar heb je geen ren of plek voor ze? Het hergebruik een speelhuisje is een goedkope en zeer duurzame manier om kippen in je achtertuin te houden – en het beste van alles is dat het prachtig in de buurt past. Het enige wat je zou moeten doen, is een stevig dak plaatsen, opnieuw schilderen en inrichten. Het is een goedkope oplossing voor de boeren.

4.       Tuinschuurtje

Sommigen van ons willen misschien nog steeds onze schuren gebruiken voor het opbergen van gereedschap en het doen van tuinwerk. Dat betekent niet dat het een spinnenwebachtige puinhoop moet zijn. Het speelhuis omtoveren tot een bloemenhuis is de plek waar je graag een middag zou willen doorbrengen. Hier kan je dan de kleine en jonge plantjes bewaren tot ze gereed zijn voor de buitenwereld. Als je handig bent, kunt ook legplanken aan de muren plaatsen, zodat de ruimte geordend is.

5.       Een gastenkamer maken

Dit is wel een duurdere oplossing, maar het zal zeker de moeite waard. Een groot speelhuis kan je omtoveren tot een gastenkamer. Je zou het eerst moeten schilderen en daarna inrichten. Zorg ervoor dat je verlichting in de kamer plaatst.

6.       Kunststudio

Een speelhuis is een geweldige plek om een rommelige hobby te huisvesten, zoals schilderen, houtbewerking of aardewerk. Je kunt al jouw gereedschappen en werken in uitvoering daar houden zonder jouw huis te overrompelen. Bovendien, als je een gebied aan een hobby toewijdt, krijg je een kleine ontsnapping. Je zult er dol op zijn. 

7.       Een klerenkast

Speelhuizen zijn niet alleen voor buiten. De gevel van dit binnenspeelhuis is slechts de toegang tot een grote inloopkast, ingericht als klerenkast. Je kunt het speelhuis in de kamer van je kind plaatsen en gebruiken als een klerenkast. Probeer de ruimte zoveel als mogelijk te gebruiken door rekken en haakjes. te plaatsen. Het leert je kleine ook om netjes en georganiseerd te zijn.