Welke vloer past bij mijn woning?

Als er iets met veel keuze is, zijn dat vloeren. Desalniettemin zijn er richtlijnen omtrent welke vloer past in mijn woning. In dit artikel aandacht voor die richtlijnen zodat jij na het lezen weet; welke vloer past bij mijn woning?

Is er vloerverwarming aanwezig of niet?

Het is vaak een beetje de mogelijkheden wegstrepen om tot de goede keuze te komen, en één daarvan is of er vloerverwarming aanwezig is of niet. Als voorbeeld, een absolute topper is een eiken houten parketvloer, want deze wordt door de jaren heen steeds mooier maar bij de aanwezigheid van vloerverwarming is dat niet de ideale vloer. Een ideale vloer zal dan eerder een gietvloer zijn, want die is slechts drie millimeter dik. De gietvloer is enorm robuust, het heeft zich in de industrie bewezen. Nu zijn dit twee voorbeelden van vloeren die werkelijk levenslang meegaan. Maar misschien zoek je tijdelijke vloerbedekking omdat je in een huurhuis wacht op een koopwoning? Dan is een eiken houten of gietvloer zo’n forse investering dat je beter voor wat anders kan kiezen.

Rustiek uiterlijk met hout

Als het om combineren en het creëren van een warme knusse woning gaat, dan kom je al snel uit op een vloer van houten planken. Hierin is veel keuze. Laminaat is populair evenals PVC met een houtlook. Als het om een vloer gaat die niet zo zwaar belast wordt, dan is PVC laminaat een leuke oplossing, maar het moet dan gaan om een vloer voor in de slaapkamer want deze wordt niet zoveel belopen. In ieder geval is een houtlook vloer veelvuldig te verkrijgen, en je kunt er perfect mee combineren. In feite kleurt ieder bankstel mooi bij een vloer met houtdessin. Omdat het goed te combineren is, geeft dat opties. Waarom moet een vloer in een woning over de hele verdieping hetzelfde zijn? Dat hoeft niet, woonkamer en gang laminaat, en in de keuken een tegelvloer. Zulke vloeren zijn voordelig te verkrijgen, en met wat geluk gaat deze tien jaar mee. Het is misschien het beste antwoord op de vraag, welke vloer past bij mijn woning, als je er tijdelijk verblijft en geen hele investering wil maken. Woon je wel ergens permanent, ga dan voor het beste. Er is geen mooiere vloer dan een parketvloer van vele jaren oud, en als dat te dik is en te goed isoleert, de gietvloer. Hopelijk zijn dit de antwoorden op: welke vloer past bij mijn woning?

Bron: in2meubels