Woningtrends die met de tijd verloren zijn gegaan

De woning inrichten is allemaal leuk. Heb jij jouw woning ingericht met de woningtrends van toen of heb je de moderne designs gebruikt? Het mag gezegd worden dat de woningtrends van nu niet onderdoen. Hier zijn enkele topwoningtrends van toen, die met de tijd verloren zijn gegaan. Maar pas op, want de zullen spoedig terugkomen.

Hout

Hout in huis en meubilair gemaakt van hout, is een oude trend, maar nog steeds modern. Je ziet niet veel huizen die volledig een houteninterieur hebben, maar de weinige die er zijn doen het goed.

Geweven meubelen

Rieten en rotanmeubelen zijn al vijftig jaren geleden een hit en hebben ze hun weg terug naar binnen gevonden. Van ingewikkelde bed frames tot geweven stoelen, deze stijl voegt textuur en een natuurlijk element toe aan je interieur.

Meer ruimte, minder privacy

Open plattegronden staan de afgelopen 15 jaar op ieders must-have-lijsten, maar in de loop van deze tijd hebben huiseigenaren ontdekt dat het gebrek aan muren ook een gebrek aan persoonlijke ruimte betekent. Open woningen zijn luidruchtig en bieden naast de slaapkamer weinig privacy van elkaar.

Steeds meer huiseigenaren plaatsen muren om woonruimtes te scheiden en creëren aangewezen ruimtes.

Bamboe vloeren

Een toename van duurzaam leven tegen het einde van de jaren 2000 markeerde een interesse in milieuvriendelijke vloeropties voor de woning. Als het gaat om milieubewustzijn en prijsvoordeel heeft bamboe vloeren veel te bieden. Bamboe is duurzamer dan traditioneel hardhout, met een snellere groeisnelheid en verbeterde hernieuwbaarheid, wat ook een meer concurrerende prijs betekent. Met een unieke, eigentijdse uitstraling zou het ongetwijfeld aan populariteit winnen.

Marmeren werkbladen

Marmer is stijlvol, maar het wordt gemakkelijk vuil. Dit is de reden waarom veel huiseigenaren kwarts of speksteen kiezen boven het marmer. Ze zijn gewoon gemakkelijker te onderhouden, wat je op de lange termijn veel tijd en energie zal besparen. De geschiedenis heeft ons geleerd dat alomtegenwoordige materialen niet eeuwig trendy kunnen blijven en dat marmer tijd te kort komt. Triest, maar waar. Graniet is onderweg. Als je je nog steeds afvraagt waar je terechtkomt in het debat over kwarts versus graniet, weet dan dat kwarts milieuvriendelijker is, meer kleuropties biedt dan graniet en in het algemeen minder onderhoud vereist.

Conclusie

Een huis inrichting is heel gemakkelijk als je de juiste tips hebt en een plan hebt. Maar wanneer je investeert in je huis, moet je het ook beschermen. De top slotenmaker kan je helpen met het beveiligen van je ramen en deuren, het plaatsen van alarmsystemen en het geven van adviezen over de beveiliging van jouw huis. Uiteindelijk moet je jouw gezin ook beschermen. Heb jij nog geen idee hoe je jouw woning gaat inrichten? Begin alvast met de beveiliging. Dan ben je een stapje vooruit!